Vi är alla knarkare och banditer

Uncategorized

Nyss gick solen upp över Höganäs
ett, två, tre
och vi ligger på våra tak och räknar stjärnor
och sen kysser solen oss blå
om och om igen
för vi är alla knarkare och banditer

Men det är okej
Det är okej, min vän

Den gamle pundaren Magnusson T brukade
sticka uppstudsiga ungar med sina kanyler
(Det var i alla fall vad folk sa)
Hans illröda hår brände oss som när
Supernovan fläker huden av sin galax

Jag ser honom fortfarande släpa sina ben
genom grusvägen som skiljer villorna från
de röda hyreslängorna

Men han var okej
Han var okej, min vän

Tänderna är sedan länge borta
och namnskylten till hans dörr likaså

Och det är okej
Allt är okej nu

4 reaktioner på ”Vi är alla knarkare och banditer

 1. Snyggt och syrligt om vartannat!! Din blick är knivskarp – ”tänderna”/”namnskylten” är en otroligt tät och innehållsrik strof!! Mycket gott ”beat”-flyt a’la Ginsberg et al, och en ljuvligt varierad refräng ger bästa dylanvibbar (typ en sån där kort som han använder i tex ”Ballad of a this man”). Toppklass!

  Gilla

  1. Tack Stefan! Det betyder mycket när det kommer från dig:) Hojta gärna till om du ser något i mina texter som skulle kunnat göras annorlunda: både vad gäller form och innehåll. Jag vet ju att du är en baddare på rytmik, och jag har själv börjat fokusera mer på just det när jag skriver. Läste någonstans att man ska undvika ord med alltför många stavelser (ord med max tre stavelser), och det känns ganska vettigt.

   Gilla

   1. Hallå Henke!! Ska absolut hojta till! Jag själv gillar att variera ordens stavelselängder (gjorde till exempel en haiku för länge sedan där en av raderna innehöll ett enda ord på 23 stavelser ; ) och för att ge magsyra åt haikuregelryttarna körde jag 5-7-23-0-0-3 : ) Ja, jag låter ordklanger och rytmer styra mycket av mitt skrivande, och även i reviderandet av dikterna – önskar att det ska sjunga i samklang med innehåll så långt som möjligt!! Undrar hur det går med ditt/dina projekt? Själv sitter jag och arbetar med 4 (eventuellt 5) samlingar och hoppas att att något/några kan bli flygfärdiga! Allt gott till dig!!

    Gilla

   2. Det låter som att du är inne i ett kreativt flöde😎 Det glädjer mig verkligen.

    Själv sitter jag mkt med min roman. Det går sakta men säkert framåt. Sen har jag svårt att finna en röd tråd för att sätta ihop mina dikter till en samling. Tror jag kommer fortsätta med att skriva om min hemstad Höganäs.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s